Huis Sint-Jozef

Over ons

Een thuis voor u, samen met ons. Dit is wat we bij Huis Sint-Jozef willen nastreven.
Ons woonzorgcentrum ligt in hartje Berchem en dankt zijn herkomst aan de Zwartzusters Augustinessen van Antwerpen. In 1973 voelden zij de noden van de lokale bevolking aan en bouwden voor de toen valide dames in Berchem een rusthuis, waar men kon ontspannen en genieten van de oude dag.

Nog steeds is ons woonzorgcentrum een fijne plek om te vertoeven. We zetten niet enkel in op zorgcomfort, maar ook op een kwaliteitsvolle manier van wonen en leven.

Het creëren van een thuis doen we door onze grote kamers helemaal naar uw smaak te laten inrichten, elke dag lekker en vers te koken en een zeer grote verscheidenheid aan activiteiten aan te bieden geïnspireerd op de interesses van de bewoners. Onze weelderige tuin geeft u rust en neemt u mee doorheen de 4 seizoenen.

We zorgen samen voor een thuisgevoel. Medebewoners, medewerkers, familieleden, vrijwilligers – kortom iedereen die zich betrokken voelt tot onze community – is welkom en wordt benaderd vanuit de eigen krachten en interesses. Het klikt in ons woonzorgcentrum!

Missie & visie

Huis Sint-Jozef is, in tegenstelling tot vele anderen, een kleinschalig woonzorgcentrum. Dit biedt ons de kans om te vertrekken vanuit het levensverhaal van elke bewoner en samen op zoek te gaan naar de juiste antwoorden op uw zorgvragen.

We bewandelen dit pad samen met behulp van het Anker. Dit geeft onze visie weer op hoe wij de bewoners wensen te benaderen.
We verleggen onze focus van de zorgnoden, naar wie de persoon is achter de bewoner en wat men echt belangrijk vindt. Door te luisteren en in gesprek te gaan kan men tonen wie hij of zij echt is. De autonomie die we via deze weg bieden, zorgt voor controle over het eigen leven en op de zorg die wij zullen verlenen. Het is belangrijk om u als bewoner te betrekken binnen de keuzes die we samen maken.

Een goede samenwerking begint bij communicatie en het betrekken van het netwerk. Onze werking in huis is zeer inclusief. We verbinden maar al te graag met de personen die de bewoner liefhebben, sterker nog we zijn ook benieuwd naar de interesses en krachten van het netwerk. Dit zorgt alleen maar voor leuke initiatieven en een thuisgevoel voor iedereen!

Ons hoofddoel is het garanderen van levenskwaliteit en kwalitatieve zorg voor elke bewoner. Dit doen we onder toeziend oog van de werkgroep ‘kwaliteit’ en in samenspraak met zowel bewoners als het netwerk tijdens verschillende overlegorganen. Wij staan dan ook steeds open voor suggesties.

Bewoners erkennen en respecteren gaat hand in hand. Het unieke van elke bewoner erkennen en het waarderen van hun talenten en ervaringen leidt tot inclusie en een grotere bereidheid om samen te werken en elkaar te begrijpen. Het erkennen van anderen kan ook bijdragen tot de opbouwen van positieve relaties, wat essentieel is voor persoonlijke en professionele groei. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de geliefde sport of hobby van elke bewoner en proberen we waar mogelijk de draad weer op te pikken.

Het respecteren van bewoners is een essentieel onderdeel van het samenleven. Het gaat erom dat we elkaar behandelen met waardigheid, begrip en empathie. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen achtergrond en ervaringen. Door anderen te respecteren, laten we zien dat we deze diversiteit waarderen en erkennen. En dit maakt het samenwerken dan ook zo interessant.