Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 24 juli

Ontbijt

passendaele kaas
kalfsworst

Soep

minestrone

Middag maal

kalfsworst
looksaus
gestoofd witloof

aardappelpuree

Dessert

citroenpudding

Avond maal

fijne vleeswaren

siroop

dinsdag 23 juli

Ontbijt

leerdammer
leverworst

 

Soep

kippenbouillon

Middag maal

kalkoenfricassè
paprikasaus

groentenrijst

Dessert

Platte kaas framboos

Avond maal

tomaat met garnaal
choco

woensdag 24 juli

Ontbijt

gekookt eitje
fijnkost

Soep

seldersoep

Middag maal

varkensgebraad
champignonsaus
franse erwt

frieten

Dessert

aardbeien met elexirroom

Avond maal

rundsfilet

speculaas

donderdag 25 juli

Ontbijt

smeerkaas
kippenwit

Soep

tomatensoep

Middag maal

blanquette van kalfsvlees
tomaat
witte selder

tagliatelli

 

Dessert

vanilleijs potjes

Avond maal

insalata caprese

confituur

vrijdag 26 juli

Ontbijt

belegen kaas
rookvlees

Soep

wortelsoep

Middag maal

botervis
dragonsaus
zomerse snijboon

natuuraardappel

Dessert

milkshake pistache

Avond maal

st paulinkaas

honing

zaterdag 27 juli

Ontbijt

orval kaas
corned beef

 

Soep

bloemkoolsoep

Middag maal

jagerschotel
kalfsjus

zoete aardappelpuree

Dessert

fruitcoupe

Avond maal

brioche suikerbrood
confituur

zondag 28 juli

Ontbijt

chimay
beenhesp

Soep

waterkerssoep

Middag maal

rundsgeraad
pepersaus
salademix

kroketten

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

charcuterieschotel

siroop