Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 10 juni

Ontbijt

jonge kaas
aspergebrood

Soep

bloemkoolsoep

 

Middag maal

kipburger
rode saus
witte selder

aardappelpuree

Dessert

yoghurt banaan

Avond maal

fijne vleeswaren

choco

dinsdag 11 juni

Ontbijt

geitenkaasje
leverworst

Soep

paprikasoep

 

Middag maal

rundsgebraad
hoisinsaus
groentemix

griekse pasta

Dessert

milkshake pistache

Avond maal

salade nicoise

honing

woensdag 12 juni

Ontbijt

gekookt eitje
mosterdgebraad

Soep

seldersoep

 

Middag maal

varkensragout
stroganoff
tomatensalade

frieten

Dessert

verse aardbeien slagroom

Avond maal

kop met pickles

siroop

donderdag 13 juni

Ontbijt

brandnetelkaas
kalkoenham

Soep

tomatensoep

 

Middag maal

kalfsworst
poivrade
boterboontjes

nicola

Dessert

rozijnenpudding

Avond maal

kip andalouse
cavalion
hagelslag

vrijdag 14 juni

Ontbijt

platte kaas
kippenwit

 

Soep

kippenbouillon

 

Middag maal

tongrolletjes
mousseline
spinazie

krieltjes

Dessert

fruitsalade

Avond maal

preparé met uitjes
peperkoek

zaterdag 15 juni

Ontbijt

damme kaas
vleesbrood

Soep

preisoep

 

Middag maal

jagerschotel
lookjus

gegratineerde puree

Dessert

pèche melba

Avond maal

creme croissant

Smeerkaas

zondag 16 juni

Ontbijt

st.paulin kaas
beenhesp

Soep

kervelroomsoep

 

Middag maal

tilapia
nantua/krab
sluimerwten

duchesse

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

kaasschotel

honing