Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 22 april

Ontbijt

chavroux
kippenwit

 

Soep

aspergesoep

Middag maal

kalfsworst
dragonsaus
Rabarber
looklpuree

Dessert

yoghurt-grenadine

Avond maal

vleessalade

confituur

dinsdag 23 april

Ontbijt

beemsterkaas
casselerrib

 

Soep

pompoensoep

Middag maal

kip krokant
stoganofsaus
broccoli
rijst

Dessert

mokkapudding

Avond maal

caesar salade

choco

woensdag 24 april

Ontbijt

goudse kaas
salami

 

Soep

minestrone

Middag maal

rundsstoofvlees
salademix
tomaat
frieten

Dessert

chocomousse

Avond maal

appelpaté

speculaas

donderdag 25 april

Ontbijt

corsendonk
kalkoenham

 

Soep

kippenbouillon

Middag maal

rundsburger
mosterdsaus
vergeten groenten
nicola

Dessert

bananenmousse

Avond maal

quiche kazen

siroop

vrijdag 26 april

Ontbijt

babybel
mosterdgebraad

 

Soep

paprikasoep

Middag maal

vis volgens
marktaanbod
kervelsausje

wortelpuree

Dessert

pistache-milkshake

Avond maal

Franse zachte kazen
honing

zaterdag 27 april

Ontbijt

leerdammer
paschka

 

Soep

preisoep

Middag maal

wienerschnitsel
champignonsaus
warm fruit

country potatoes

Dessert

coupe bresillienne

Avond maal

brioche suikerbrood
smeerkaas

zondag 28 april

Ontbijt

oud brugge
beenhesp

 

Soep

ossenstaartsoep

Middag maal

kalkoenborst
gevogeltesaus
gestoofd witlof

kroketten

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

charcuterie schotel
choco