Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.
We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.
’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.
Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.
De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.
Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.
jonge kaas
kalkoenham
groentensoep
kip hawai
braadjus
gestoofde
wortelen
aardappelpuree
hazelnootcrème
krabsalade
confituur
beemsterkaas
smeerpaté
tomatensoep
rundsgebraad
graanmosterd
snijboontjes
gratin dauphinois
fruit op sap
beuling
met compote
smeerkaas
eitje
filet de sax
erwtensoep
kalfstoofpotje
met champignons
zilveruitjes
frieten
rijstpap
charcuterieschotel
speculaas
watou kaas
ringworst
maissoep
butternutburger
tomatensaus
voetselder
zwitserse rosti
peren in rode wijn
fishstick
tartaar/citroen
siroop
mosterdkaas
rundsfilet
knolseldersoep
visfilet
florentine
gegratineerd
aardappelpuree
milkshake chocolade
rambol noot
speculoospasta
chimay
kip provenqale
spinaziesoep
ovenschotel met
gehakt
currysaus
witte kool
gegratineerde
puree
dame blanche
brioche
suikerbrood
confituur
oud brugge
gekookte ham
vissoep
varkenhaasje
dyonaise
gebakken witlof
aardappelnootjes
koffie/gebak
beenhesp
choco