Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 10 juli

Ontbijt

jonge kaas
kip tuinkruiden

Soep

groentesoep

Middag maal

kipchipolata
vleesjus
spitskool

lookpuree

Dessert

flan caramel

Avond maal

charcuterie

siroop

dinsdag 11 juli

Ontbijt

beemsterkaas
kalkoenham

 

Soep

paprikasoep

Middag maal

wienerschnitsel
ratatouille

penne parmesan

Dessert

pot de crème

Avond maal

Griekse feta salade
smeerkaas

woensdag 12 juli

Ontbijt

eitje
salami

 

Soep

courgettesoep

Middag maal

rundsgebraad
rozemarijnsaus
gegratineerde bloemkool
natuur aardappelen

Dessert

pudding met koekje

Avond maal

rambol/noot

honing

donderdag 13 juli

Ontbijt

loo kaas
filet de sax

 

Soep

kippenbouillon

Middag maal

kalkoenreepjes in currysaus

oosterse groenten
noedels

Dessert

sabayon marsala aardbei

Avond maal

slaatje krab
avocado
confituur

vrijdag 14 juli

Ontbijt

kiri kaasje
fijnkost

 

Soep

knolseldersoep

Middag maal

koolvishaasje
tomaat
gestoofde courgettes

nicola

Dessert

watermeloen en munt

Avond maal

camenbert

honing

zaterdag 15 juli

Ontbijt

gouda kaas
kippenwit

 

Soep

komkommersoep

Middag maal

kalfsblanquette
erwten
champignons
zilverui

ovenaardappel

Dessert

café glacé

Avond maal

koffiekoek frangipane
smeerkaas

zondag 16 juli

Ontbijt

damme kaas
gekookte ham

 

 

 

Soep

witloofvelouté

Middag maal

gebakken vis
kreeftensaus
lookspinazie

denaardappelen

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

rundsfilet

confituur