Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 15 juli

Ontbijt

jonge kaas
boterhamworst

 

Soep

currysoep

Middag maal

chipolata
boursinsaus

prei/pastinaak
puree

Dessert

flan caramel

Avond maal

fijne vleeswaren

choco

dinsdag 16 juli

Ontbijt

passendaele
fijnkost

 

Soep

preisoep

Middag maal

gemarineerde kip
gevogeltesaus
broccolimix

natuuraardappel

Dessert

creme mango

Avond maal

fusilli pasta
pistache ricotta
siroop

woensdag 17 juli

Ontbijt

petit gervais
bacon

 

Soep

broccolisoep

Middag maal

rundsstoofvlees
blond bier
jonge wortelen

frieten

Dessert

aardbeien met elixirroom

Avond maal

pere joseph

honing

donderdag 18 juli

Ontbijt

smeerkaas
kalfsworst

 

Soep

groentenbouillon

Middag maal

vegatarische beef
oestersaus
appelcompote

kruidenpuree

Dessert

yoghurtmousse

Avond maal

omelet comte

choco

vrijdag 19 juli

Ontbijt

loo kaas
vleesbrood

Soep

tomatencreme

 

Middag maal

gegrilde vis
kervelsaus
asperge

gratin met zomergroenten

Dessert

koffie-gebak

 

Avond maal

boerenpaté

peperkoek

zaterdag 20 juli

Ontbijt

beemsterkaas
kipfilet

 

Soep

waterkerssoep

Middag maal

varkenslapje
ajuinsaus
knolselder

peterselie aardappelen

Dessert

banana split

Avond maal

crème croissant

smeerkaas

zondag 21 juli

Ontbijt

oud brugge
hesp

 

Soep

bouillabaise

Middag maal

coq au vin – spekjes
zilveruitjes
champignon
cresson
kroketten

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

zachte kazen

siroop