Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 14 oktober

Ontbijt

jonge kaas
kalkoenham

Soep

groentensoep

 

Middag maal

kip hawai
braadjus
gestoofde
wortelen

aardappelpuree

Dessert

hazelnootcrème

Avond maal

krabsalade

confituur

dinsdag 15 oktober

Ontbijt

beemsterkaas
smeerpaté

Soep

tomatensoep

 

Middag maal

rundsgebraad
graanmosterd
snijboontjes

gratin dauphinois

Dessert

fruit op sap

Avond maal

beuling
met compote
smeerkaas

woensdag 16 oktober

Ontbijt

eitje
filet de sax

Soep

erwtensoep

 

Middag maal

kalfstoofpotje
met champignons
zilveruitjes

frieten

Dessert

rijstpap

Avond maal

charcuterieschotel

speculaas

donderdag 17 oktober

Ontbijt

watou kaas
ringworst

Soep

maissoep

 

Middag maal

butternutburger
tomatensaus
voetselder

zwitserse rosti

Dessert

peren in rode wijn

Avond maal

fishstick
tartaar/citroen
siroop

vrijdag 18 oktober

Ontbijt

mosterdkaas
rundsfilet

Soep

knolseldersoep

 

Middag maal

visfilet
florentine
gegratineerd

aardappelpuree

Dessert

milkshake chocolade

Avond maal

rambol noot

speculoospasta

zaterdag 12 oktober

Ontbijt

chimay
kip provenqale

Soep

spinaziesoep

 

Middag maal

ovenschotel met
gehakt
currysaus
witte kool
gegratineerde
puree

Dessert

dame blanche

Avond maal

brioche
suikerbrood
confituur

zondag 20 oktober

Ontbijt

oud brugge
gekookte ham

Soep

vissoep

 

Middag maal

varkenhaasje
dyonaise
gebakken witlof

aardappelnootjes

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

beenhesp

choco