Wonen bij ons

Magnolia en De Linde

De zorgafdelingen zijn vernoemd naar de bomen in onze tuin. Samen tellen ze 77 residentiële éénpersoonskamers en 3 koppelkamers.
Iedereen is welkom, alle ouderen van een lichte tot een zware hulpbehoevendheid. Bewoners die hulp nodig hebben, worden door onze ervaren zorgmedewerkers bijgestaan en ondersteund. Zeven dagen op zeven, dag en nacht.

Bewoners met dementie nemen gezellig deel aan het leven in huis. Wij kiezen er bewust voor om geen afgesloten afdeling te voorzien. Uiteraard is de veiligheid van de bewoners wel gegarandeerd.
Daarnaast zijn ook bezoekers te allen tijde welkom, onze deuren staan doorheen de hele dag open, zonder bezoekuren.

Onze kamers zijn zeer ruim, wat bewoners de gelegenheid geeft er echt hun eigen plek van te maken. We bemeubelen onze kamers niet standaard, de inrichting staat dus helemaal vrij met vertrouwde en waardevolle spullen van thuis. Wat we wel standaard voorzien is een hoog-laagbed, zonnewering, wifi, tv met bijhorend abonnement en een eigen badkamer. Lukt het niet om de kamer zelf in te richten, dan helpen we natuurlijk graag een handje!

We promoten ontmoeting, zo heb je de zorgstraat die beide afdelingen met elkaar verbindt. In onze lichtrijke zorgstraat bevinden zich de cafetaria, het kine-lokaal, de kapper, de kapel, het activiteitenlokaal en een ruime patio, telkens met zicht op de tuin.

Kortverblijf

Iedereen verdient vakantie!
Het is niet altijd mogelijk om alleen thuis te blijven, wanneer mantelzorgers er even tussenuit gaan of wanneer u net uit het ziekenhuis komt. Op die momenten staan ​​onze deuren voor u open en ontvangen we u met open armen in ons kortverblijf. Wij hebben 5 grote aangenaam ingerichte kamers met eigen badkamer en douche.
We bieden gedurende de kortverblijfperiode professionele zorg met oog op autonomie en het creëren van een warm verblijf alsof u op vakantie bent. U kiest zelf hoelang u bij ons verblijft met een maximum van 90 dagen per jaar.

Voorzieningen

Kapper

In Huis Sint-Jozef beschikken we over een eigen kapsalon, gelegen in de Zorgstraat. Het maakt deel uit van ons dorpshart en is bedoeld om de bewoners in de watten te leggen.
Een afspraak kan makkelijk en snel gemaakt worden bij de kapster zelf. De afspraken worden apart vergoed via de maandelijkse factuur, cash geld moet dus niet worden meegenomen.

Kinesitherapie

Wij hebben een eigen team aan kinesisten. Zij nemen de zorg op zich om de mobiliteit van de bewoners op te volgen en te verbeteren waar mogelijk. In de kiné ruimte bent u welkom voor een individuele behandeling op voorschrift van de dokter. Geen voorschrift, maar wel een sportief persoon? Kom dan gezellig fietsen op onze hometrainers! Bewegen is gezond en daarom organiseert het kiné team extra momenten om te sporten.
Zo is er elke week groepsturnen en in de zomer vinden er beweegmomenten plaats in de tuin.

Pedicure

Onze pedicure heeft een extra opleiding genoten rond voetzorg bij ouderen. De bewoners kunnen zich op afspraak bij de pedicure laten behandelen.
De afspraken zullen afgerekend worden met de maandelijkse factuur.
De prijzen zijn te bekomen via het secretariaat of in het kapsalon waar u ook de pedicure kan terugvinden.

Cafetaria

De cafetaria is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Onze gedreven vrijwilligers houden de cafetaria dagelijks open van 14u tot omstreeks 17u, zelfs in het weekend, zelfs op feestdagen. In de zomer kan u genieten op ons terras, de schaduwplekken onder de bomen of lekker in het zonnetje in de tuin. Maandelijks selecteren wij een bier van de maand, zo blijven we onze drankkaart vernieuwen.

Was

Elke familie is vrij om de was van de bewonerskleding op zich te nemen. Wanneer dit niet mogelijk is, kan beroep gedaan worden op de wasserij waar we mee samen werken. Dit is een industriële wasserij die tweemaal per week langskomt.
Wanneer de samenwerking met de wasserij wordt opgestart, komt er aan de binnenkant van het kledingstuk een unieke barcode, zodat de kledij steeds kan worden geïdentificeerd.
Maandelijks worden de kosten gefactureerd.
Op het secretariaat kan men de prijslijst consulteren en meer info krijgen.

Pastoraal

Huis Sint-Jozef is Christelijk geïnspireerd en blijft verbonden aan de Zwartzuster Augustinessen. Om te voldoen aan de spirituele noden van de bewoners hebben wij een pastorale medewerker in dienst. Geloof is persoonlijk en daarom vraagt dit een persoonlijke aanpak. Er wordt veel belang gehecht aan het individuele, zoals gesprekken op de kamer of een wandeling naar de grot. De opvang tijdens de palliatieve fase en het overlijden behoren eveneens tot de zorgen.
De activiteiten rond het pastorale aspect vertrekken vanuit de kerkelijke feestdagen en de wekelijkse viering op maandag doorheen het jaar. Een van de hoogtepunten is het feest van Sint-Jozef op 19 maart.

Wonen en Leven

Het woonleefteam van Huis Sint-Jozef zorgt ervoor dat de bewoners een aangename tijd beleven in huis.

Het team bestaat uit orthopedagogen, een ergotherapeut en een pastorale medewerker. Elke medewerker van dit team gaat vanuit zijn eigen discipline op zoek naar de meest waardevolle manier om dagbesteding te voorzien. Dit kan gaan van activiteiten op maat, een infomoment over de nieuwe rolstoel of een individueel gesprek op de kamer. Onze twee knuffelkonijntjes Fons en Floor zijn van grote waarde voor de bewoners met dementie en dragen dan ook dagelijks hun steentje bij.

We beschouwen ons woonzorgcentrum niet als een plek met enkel bejaarden, maar als een toffe buurt vol verbinding. Onze buurt wordt uitgebouwd aan de hand van de talenten, ideeën, interesses, passies en vaardigheden van bewoners, medewerkers en alle betrokkenen. Om deze te achterhalen nemen we een vragenlijst af waarin we op zoek gaan naar interesses en krachten. Uit de antwoorden groeien onze projecten en creëren we activiteiten op maat. Wij organiseren dan ook veel, niet alledaagse activiteiten; samen gaan biljarten, een bezoek aan enkele musea, gaan schaatsen op de Groenplaats of een namiddagje filosoferen, het kan allemaal!
Vorig jaar werd ons project rond community building opgestart en kreeg het de naam ‘t Klikt’.

Benieuwd welke leuke initiatieven er al allemaal plaatsvonden, klikt dan even door op de link.
Onder de noemer wonen en leven valt ook onze aandachtspersonenwerking (APW). We beseffen maar al te goed dat verhuizen naar een woonzorgcentrum niet niets is. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich snel als-thuis voelt, koppelen we een medewerker aan elke bewoner.

Deze medewerker zal gedurende het verblijf in ons woonzorgcentrum extra tijd uittrekken en klaar staan voor vragen. Het is als het ware een vertrouwenspersoon of compagnon tijdens het verblijf.

Tarieven

(per dag en onder voorbehoud van wijziging)
éénpersoonskamer: 73,75 – 77,63 euro / tweepersoonskamer: 126,02 euro

Inbegrepen

Niet inbegrepen