Groene vingers bij Huis Sint-Jozef

Huis Sint -Jozef is vorig jaar gestart met een compostproject. In de tuin staat een groot compostvat waar 20 buren, bewoners, vrijwilligers, familie, medewerkers of vrienden van Huis Sint-Jozef hun groenafval in mogen deponeren.

Op 1 februari was er een infomoment onder alle deelnemers en werd het compost gekeerd. Compostmeester Eline was zéér tevreden. Het compostvat wordt intensief gebruikt en de kwaliteit van de compost is goed.

Naast het composteren leggen de buren uit de omliggende straten onze voortuin in de Walemstraat weer aan. De tijdelijke bloemenweide die ze vorig seizoen aanplantte, werd deze maand vervangen door een ecologische tuin. Er zal binnenkort dus rijkelijk gesnoept kunnen worden van alle vruchten die in de voortuin zullen groeien.

27 februariom 19u00 zat de groep samen voor het verdere verloop te bespreken. Wil je in de toekomst mee betrokken worden? Laat het gerust weten aan het woonleefteam!

Info: woonleefteam@hsj-berchem.be

Deel

Meer artikels

Feestelijke inhuldiging van onze voortuin!

Op 23 augustus vieren we vol trots de feestelijke inhuldiging van onze prachtige voortuin! Dit bijzondere project, gerealiseerd vanuit het community project ’t Klikt en onze geweldige buren, heeft de Walemstraat opgefleurd en een gevoel van saamhorigheid gecreëerd.

Meer lezen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Gerelateerde artikels

De toegang tot de poort en inkom van de Walemstraat is niet te bereiken vanaf 28 augustus tem half september. …
Op 23 augustus vieren we vol trots de feestelijke inhuldiging van onze prachtige voortuin! Dit bijzondere project, gerealiseerd vanuit het community project ’t Klikt en onze geweldige buren, heeft de Walemstraat opgefleurd en een gevoel van saamhorigheid gecreëerd….
Ben je benieuwd wat we gedurende de maand juni in Huis Sint-Jozef allemaal hebben uitgespookt? Neem dan snel een kijkje! …