Week van de valpreventie 24 april – 30 april 2023

Wandel je mee? Samen in beweging!

De cijfers liegen er niet om: één op drie thuiswonende ouderen en één op twee bewoners van woonzorgcentra valt jaarlijks. Een val kan iedereen overkomen, maar de valproblematiek wordt vaak onderschat. Daarom is het belangrijk om deze risicofactoren vroegtijdig aan te pakken en ze te voorkomen. In Huis Sint-Jozef schenken we veel aandacht aan de valpreventie, toch vielen tijdens onze registratiemaand, 11 bewoners. Aandacht rond dit onderwerp blijft dus nodig!

De Week van de Valpreventie gaat in 2023 door van 24 tot en met 30 april en staat in teken van het belang van bewegen, waaronder regelmatig wandelen. Wandelen is gezond en is een goede manier om het risico op vallen te verkleinen. Daarnaast brengt het nog tal van andere gezondheidsvoordelen met zich mee. Ook in Huis Sint-Jozef zullen er activiteiten rond de week van de valpreventie georganiseerd worden. Meer info rond activiteiten en mogelijke infomomenten volgt later.

Je kan ook steeds tips verkrijgen bij de
kinesisten of bij Milan (terug vanaf 17 april)


Deel

Meer artikels

Feestelijke inhuldiging van onze voortuin!

Op 23 augustus vieren we vol trots de feestelijke inhuldiging van onze prachtige voortuin! Dit bijzondere project, gerealiseerd vanuit het community project ’t Klikt en onze geweldige buren, heeft de Walemstraat opgefleurd en een gevoel van saamhorigheid gecreëerd.

Meer lezen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Gerelateerde artikels

De toegang tot de poort en inkom van de Walemstraat is niet te bereiken vanaf 28 augustus tem half september. …
Op 23 augustus vieren we vol trots de feestelijke inhuldiging van onze prachtige voortuin! Dit bijzondere project, gerealiseerd vanuit het community project ’t Klikt en onze geweldige buren, heeft de Walemstraat opgefleurd en een gevoel van saamhorigheid gecreëerd….
Ben je benieuwd wat we gedurende de maand juni in Huis Sint-Jozef allemaal hebben uitgespookt? Neem dan snel een kijkje! …