Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 01 april

Ontbijt

watou kaas
kip tuinkruiden

Soep

tomaten-cremesoep

Middag maal

rundsgebraad
mosterdsaus
boterprei
kruidenpuree

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

krabsalade
speculoospasta

dinsdag 02 april

Ontbijt

babybel
strassbourg

Soep

wortelsoep

Middag maal

gemarineerde kip
Provençaalse saus
Griekse pasta

Dessert

mokka pudding

Avond maal

quiche loraine

honing

woensdag 03 april

Ontbijt

gekookt eitje
bacon

Soep

tomaten-groenten bouillon

Middag maal

varkenslapje
champignonsaus
snijboontjes
frieten

Dessert

fruitsalade

Avond maal

filet de sax

confituur

donderdag 04 april

Ontbijt

mosterdkaas
salami

 

Soep

witloofsoep

Middag maal

vogelnestjes
tomatensaus met
basilicum
bleekselder

krieltjes

Dessert

yoghurt framboos

Avond maal

pasta mozzarella
siroop

vrijdag 05 april

Ontbijt

Leerdammer
chocoladereep

 

Soep

maissoep

Middag maal

wijting filet
curry kokossaus
jonge wortelen

aardappelpuree

Dessert

chocomousse

Avond maal

rambol- noot

speculaas

zaterdag 06 april

Ontbijt

kiri kaasje
filet de sax

 

Soep

groentebouillon

Middag maal

cordon bleu
braadjus
knolselder in room
peterselie
aardappelen

Dessert

dame blanche slagroom

Avond maal

brioche suikerbrood
smeerkaas

zondag 07 april

Ontbijt

oud brugge
beenhesp

 

 

 

 

Soep

asperge-kervel soep

Middag maal

varkensgebraad
choronsaus
gebakken witlof
aardappel gratin

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

fijne vleeswaren
honing