Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.
We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.
’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.
Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.
De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.
Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.
jonge kaas
boterhamworst
rapensoep
chipolata
blackwell
geglaceerde
wortelen
aardappelpuree
yoghurt framboos
krabsalade
speculaas
petit gervais
fijnkost
courgettesoep
varkensgebraad
vleesjus
andijvie
nicola
rijstepap
ravioli
van de chef
smeerkaas
mosterdkaas
filet de sax
kervelsoep
goulash van
gevogelte
paprika
pasta gnochi
pudding koek
haring
rode biet
siroop
oud brugge
kippenwit
linzensoep
blinde vink
dyonaise
spruitjes
peterselie
aardappelen
blanc manger
wentelteefjes
smeerkaas
geitenkaasje
leverworst
bloemkoolsoep
visfilet meunière
tartaarsaus
tuinkers
slaatje
frieten
peren in rode wijn
brie du meaux
honing
beemsterkaas
cremepaté
bonensoep
gehaktschotel
gestoofde prei
spekjes
gegratineerde
puree
coupe advocaat
creme croissant
confituur
passendaele
beenhesp
waterkerssoep
konijn
op grootmoeders
wijze
appel aireles
aardappelnootjes
koffie/gebak
charcuterieschotel
choco