Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 15 mei

Ontbijt

jonge kaas
filet de york

 

Soep

broccolisoep

Middag maal

cordon bleu
jus
witte bleekselder

aardappelpuree

Dessert

flan karamel

Avond maal

vleessalade

siroop

dinsdag 16 mei

Ontbijt

beemsterkaas
kalfsworst

 

Soep

knolseldersoep

Middag maal

kalktournedos
boursin-saus
bladspinazie

gebakken aardappel in schil

Dessert

griesmeelpudding

Avond maal

kaaskroket
tomatensalsa
confituur

woensdag 17 mei

Ontbijt

chimay
filet de sax

 

Soep

minestrone soep

Middag maal

konijnrollade
vleessaus
prei

natuuraardappel

Dessert

cocosmousse

Avond maal

Gentse kop

peperkoek

donderdag 18 mei

Ontbijt

babybel
kippenwit

 

Soep

witlofsoep

Middag maal

ardeensgebraad
kervelsaus
asperges

gratin douphinois

Dessert

koffie/ijs aardbei

Avond maal

preparé
uitjes
honing

vrijdag 19 mei

Ontbijt

maredsous
boterhamworst

 

Soep

maissoep met kip

Middag maal

gebakken vis
dragonsaus
venkel

krieltjes

Dessert

wijnroom met een boudoir

Avond maal

wijnendale kaas

speculoospasta

zaterdag 20 mei

Ontbijt

orval kaas
salami

 

Soep

groentebouillon

Middag maal

kippenfricassee
zoetzure paprika
paksoy soja

rijst

Dessert

coupe melba

Avond maal

brioche suikerbrood
smeerkaas

zondag 21 mei

Ontbijt

st.paulinkaas
rundsfilet

 

Soep

bospaddenstoelensoep

Middag maal

rundsgebraad
jachtsaus
tomatensalade
frisee

aardappelnootjes

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

beenhesp

choco