Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 18 november

Ontbijt

jonge kaas
boterhamworst

Soep

rapensoep

 

Middag maal

chipolata
blackwell
geglaceerde
wortelen

aardappelpuree

Dessert

yoghurt framboos

Avond maal

krabsalade

speculaas

dinsdag 19 november

Ontbijt

petit gervais
fijnkost

Soep

courgettesoep

 

Middag maal

varkensgebraad
vleesjus
andijvie

nicola

Dessert

rijstepap

Avond maal

ravioli
van de chef
smeerkaas

woensdag 20 november

Ontbijt

mosterdkaas
filet de sax

Soep

kervelsoep

 

Middag maal

goulash van
gevogelte
paprika

pasta gnochi

Dessert

pudding koek

Avond maal

haring
rode biet
siroop

donderdag 21 november

Ontbijt

oud brugge
kippenwit

Soep

linzensoep

 

Middag maal

blinde vink
dyonaise
spruitjes

peterselie
aardappelen

Dessert

blanc manger

Avond maal

wentelteefjes

smeerkaas

vrijdag 22 november

Ontbijt

geitenkaasje
leverworst

 

Soep

bloemkoolsoep

 

Middag maal

visfilet meunière
tartaarsaus
tuinkers
slaatje

frieten

Dessert

peren in rode wijn

Avond maal

brie du meaux

honing

zaterdag 23 november

Ontbijt

beemsterkaas
cremepaté

Soep

bonensoep

 

Middag maal

gehaktschotel
gestoofde prei
spekjes

gegratineerde
puree

Dessert

coupe advocaat

Avond maal

creme croissant

confituur

zondag 24 november

Ontbijt

passendaele
beenhesp

Soep

waterkerssoep

 

Middag maal

konijn
op grootmoeders
wijze
appel aireles

aardappelnootjes

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

charcuterieschotel

choco