Weekmenu

Onze keuken

Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.

We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.

’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.

Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.

De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.

Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.

maandag 09 september

Ontbijt

jonge kaas
kip broccoli

Soep

minestrone

 

Middag maal

chipolataworst
gevogeltesaus
gestoofd witlof
aardappelpuree

Dessert

yoghurt met fruit

Avond maal

vleessalade

confituur

dinsdag 10 september

Ontbijt

kiri kaasje
leverworst

Soep

chinese kippensoep

 

Middag maal

spieringkotelet in eigen saus
rabarbercompote
kriel provenqale

Dessert

vanillepap met koek

Avond maal

macaroni
gegratineerd
speculoospasta

woensdag 11 september

Ontbijt

chimay
bacon

Soep

knolseldersoep

 

Middag maal

kipburger
pepersaus
peultjes
tomaat

aardappelpuree

Dessert

verse fruitsalade

Avond maal

kipfilet met tuinkruiden
siroop

donderdag 12 september

Ontbijt

brandnetelkaas
casselerrib

Soep

champignonsoep

 

Middag maal

vleesbrood
vleesjus
knolselder
in tomaat

frieten

Dessert

platte kaas framboos

Avond maal

omelet met comte

choco

vrijdag 13 september

Ontbijt

babybel
kalkoensalami

Soep

paprikasoep

 

Middag maal

tilapia
witte wijnsaus

bieslook
wortelen

natuuraardappel

Dessert

advocaatmousse

Avond maal

chaumes

honing

zaterdag 14 september

Ontbijt

watou kaas
filet de sax

Soep

toscaanse tomatensoep

 

Middag maal

kip krokant
currysaus
boontjes
gebakken rijst

Dessert

coupe vanille slagroom

Avond maal

creme croissant

smeerkaas

zondag 15 september

Ontbijt

oud brugge
beenhesp

Soep

groentenbouillon

 

Middag maal

ossentong
madeirasaus
champignon
groentje
kroketten

Dessert

koffie/gebak

Avond maal

charcuterieschotel

siroop