Uit ervaring weten wij dat gezonde en verse voeding zeer belangrijk is voor onze bewoners. We hechten dan ook veel belang aan de kwaliteit van de maaltijden.
We starten de dag met een ontbijt op de kamer. Zo krijgt elke bewoner de kans om de dag rustig te starten en kunnen de zorgmomenten op een rustige en aangename manier gebeuren. We bevragen de bewoners zelf wat ze verkiezen als ontbijt. Dit maakt het persoonlijk en voor elk wat wils. In het weekend voorzien we pistolets en koffiekoeken, want dan mag het net als thuis nog iets meer zijn.
’s Middags wordt er een driegangenmenu geserveerd in ons restaurant. De keuken bereidt de lunch vers en à la minute. Geen voorgepakte sausen of puree uit een pakje. Onze kok staat erop om alles zelf klaar te maken op grootmoeders wijze. Dit valt in de smaak bij de bewoners en gaat zeker niet onopgemerkt voorbij.
Het diner wordt opnieuw in het restaurant genoten. Tweemaal per week verwent de chef de bewoners met een extraatje bij de broodmaaltijd. In de zomer is dit eerder een frisse hap, in de winter een hartige warme bereiding.
De menucommissie – bestaande uit de chef, bewoners en medewerkers – bespreekt driemaandelijks het menu en zo hebben bewoners inspraak binnen de samenstelling van het menu.
Heeft u hulp nodig bij het nuttigen van de maaltijden, dan staat ons zorgpersoneel paraat om u eten te snijden en indien noodzakelijk te malen.
Soms hebben bewoners wat extra aandacht nodig wat betreft de voeding. Onze teams houden daarom het gewicht van de bewoners nauwlettend in het oog om ondervoeding te voorkomen. Merken wij toch een verschil, dan krijgt de bewoner een extraatje aangeboden.
Het maaltijdmoment is voor vele bewoners een zeer belangrijk moment van de dag en daarom promoten wij een gezellig samenzijn. Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in het restaurant of in de leefruimtes.
jonge kaas
filet de york
broccolisoep
cordon bleu
jus
witte bleekselder
aardappelpuree
flan karamel
vleessalade
siroop
beemsterkaas
kalfsworst
knolseldersoep
kalktournedos
boursin-saus
bladspinazie
gebakken aardappel in schil
griesmeelpudding
kaaskroket
tomatensalsa
confituur
chimay
filet de sax
minestrone soep
konijnrollade
vleessaus
prei
natuuraardappel
cocosmousse
Gentse kop
peperkoek
babybel
kippenwit
witlofsoep
ardeensgebraad
kervelsaus
asperges
gratin douphinois
koffie/ijs aardbei
preparé
uitjes
honing
maredsous
boterhamworst
maissoep met kip
gebakken vis
dragonsaus
venkel
krieltjes
wijnroom met een boudoir
wijnendale kaas
speculoospasta
orval kaas
salami
groentebouillon
kippenfricassee
zoetzure paprika
paksoy soja
rijst
coupe melba
brioche suikerbrood
smeerkaas
st.paulinkaas
rundsfilet
bospaddenstoelensoep
rundsgebraad
jachtsaus
tomatensalade
frisee
aardappelnootjes
koffie/gebak
beenhesp
choco